Menengie, South Australia

De tijd vliegt voorbij, het is al even geleden dat we wat hebben laten horen,
maar hier zijn we weer voor een update.
Na terugkomst vanaf Tasmanie fietsten we naar en over de veel geprezen ‘Great Ocean Road’. Op sommige stukken rij je vlak langs de ruige kust, prachtig. Het is wel toeristisch en dus druk en de weg is smal. Wij hebben hier niet zo heel veel last van want iedereen gaat met een bocht om ons heen. Maar als van beide kanten een auto met caravan komt past dat maar net. De ’12 Apostelen’, een paar rotsen in zee, zijn prachtig. Het is alleen jammer dat
het stormt en regent, maar dat geeft ook weer een bijzondere sfeer mee. Gelukkig klaart het weer snel daarna weer op, zodat we verder kunnen genieten van deze route. Als de weg het land een beetje indraait, zien we Koala’s! Prachtige knuffels en ze zitten heel rustig, want ze slapen 19 uur op een dag, wat een leven.
Na de Great ocean road fietsen we naar National Park Grampians. Op weg hiernaartoe krijgen we te maken met de Australische wind (tegen natuurlijk). Niets vergeleken bij de patagonische winden, maar we trappen ons toch wel rot. In de Grampians maken we een mooie wandeling door kloven en naar uitzichtspunten.
Hierna fietsen we naar Nationaal Park Little Dessert. Dit is geen dessert
maar harstikke groen. Er omheen is het trouwens wel dessert, dor en droog.
We kamperen midden in dit gebied en het is er heerlijk rustig. Dit keer geen
kangarooshow maar Emu-show, ook leuk!
Daarna fietsen we naar Naracoorte waar we grotten bezoeken. Onderweg hiernaartoe stoppen we in een klein plaatje om koffie te drinken. Zoals altijd wordt je al snel aan gesproken en dit keer door een schapenboerin, ze verteld van alles over de omgeving. als snel komt er een andere local bij die spontaan gedichten begint voor te dragen. Niet dat we het helemaal kunnen volgen, maar we lachen op het juiste moment en hij gaat maar door en door.
Daarna fietsen we weer richting de kust naar NP Coorong, waar veel vogels
moeten zitten maar die hebben alvast paasvakantie denken we, behalve dan de pelikanen.
Komende week zullen we verder richting Adelaide gaan fietsen, en dan…..

tot zover weer, groeten jolanda en roel

Great Ocean Road light house

Nog maar eens een papagaai

Koala

Great Ocean Road, 12 apostelen

Mount Abrupt, Grampians National Park

Uitzicht vanaf the pinnacle, Grampians National Park

Little dessert National Park

Grotten bij Naracoorte

 

Advertentie

~ door jropdefiets op 1 april 2010.

 
%d bloggers liken dit: